مروویال 500 میلی گرم

[widgetkit id=”80″]

نام برند: مروویال®

نام ژنریک: مروپنم

دسته دارويي:
مروویال® آنتی‌بیوتیکی وسیع الطیف از دسته بتالاکتام‌ها و گروه کارباپنم‌ها است.

موارد مصرف:
مروویال® در درمان عفونت‌های ناشی از استرپتوکوک ویریدنس، اشرشیاکلی، کلبسیلاپنومونی، پسودوموناس آئروژینوزا، باکتروئیدس فراژیلیس، هموفیلوس آنفلوآنزا و نیسریا مننژیتیدیس شامل عفونت‌های داخل شکم، مننژیت، عفونت‌های مجاری تنفسی، سپتی سمی، عفونت‌های پوست و بافت‌های نرم و عفونت‌های مجاری ادراری.

مكانيسم اثر:
دارو سبب مهار سنتز دیواره سلولی باکتری می شود. دارو سریعا به داخل دیواره سلولی بیشتر باکتری های گرم مثبت و گرم منفی نفوذ می کند.

فارماكوكينتيك:
اتصال به پروتئین پلاسما مرویال تقریبا 2% می باشد و عمدتا بصورت تغییر نیافته (70% داروی تجویز شده بصورت وریدی) از طریق کلیه در عرض 12 ساعت دفع می گردد.
نیمه عمر مروویال® تقریبا یک ساعت در بزرگسالان و کودکان بالای دو سال با عملکرد طبیعی کلیه و تقریبا 1.5 ساعت در کودکان 3 ماه تا 2 سال می باشد.

موارد منع مصرف:
در صورت حساسیت شدید به هر یک از داروهای بتالاکتام مصرف این دارو ممنوع است.

هشدارها:
– تزریق این فراورده باید در مراکز درمانی مجهز به امکانات لازم برای درمان های اورژانس صورت گیرد.
– درصورت بروز حساسیت شدید (آسم، اگزما، تب و کهیر) فورا مصرف دارو را قطع و اقدامات سریع پزشکی برای درمان و مقابله با شوک آنافیلاکتیک انجام گیرد.
– در صورت بروز اسهال شدید با پزشک تماس حاصل فرمایید و از مصرف خودسرانه داروی ضد اسهال خودداری نمایید.
– در مواردی هنگام تزریق وریدی این دارو تشنج گزارش شده است که معمولا در بیماران با اختلالات مغزی و کلیوی اتفاق می افتد لذا تنظیم دوز دارو در سنین بالا و یا بیماران کلیوی توصیه می گردد.
ویال های مروویال® 500 و 1000 به ترتیب حاوی 96/1 و 92/3 میلی اکی والان سدیم (به صورت کربنات سدیم) می باشند. لذا تجویز این دارو در بیمارانی که محدودیت مصرف نمک دارند با احتیاط صورت گیرد.

عوارض جانبي:
التهاب و درد در محل تزریق، آپنه، خارش و راش های جلدی، شوک (پوست سرد و مرطوب، گیجی، سرگیجه،ضربان قلب سریع و ضعیف، تعریق و اختلال تنفس)، خونریزی غیرطبیعی (مدفوع سیاه و خونی، استفراغ خون آلود و خونریزی بینی)، کولیت پسود و ممبران (شامل کرامپ و دردهای شدید شکمی، اسهال شدید آبکی و گاهی همراه با خون و تب)، تشنج و عوارض خونی.

عوارضی که در صورت تداوم یا شدت یافتن نیاز به توجهات پزشکی دارد عبارتند از:
آنمی (پوست رنگ پریده، مشکل تنفسی، خونریزی غیر طبیعی، خستگی و ضعف غیر معمول)، اختلالات گوارشی (یبوست، اسهال ،تهوع و استفراغ)، درد، افت قند خون و سردرد.
توجه: کولیت پسودوممبران ممکن است پس از قطع دارو نیز بروز نماید، که در آن صورت هم نیاز به توجهات پزشکی دارد.

تداخل هاي دارويي:
پروبنسید ممکن است با این دارو برای ترشح فعال توبولار رقابت کرده و سبب مهار ترشح کلیوی مروویال® شود.

مقدار مصرف:
مقدار مصرف دارو را پزشک تعیین می کند. ولیکن مقدار مصرف معمول دارو پس از آماده سازی مطابق نحوه مصرف به شرح زیر می باشد:

بزرگسالان:
500 تا 1000میلی گرم هر 8 ساعت، در درمان مننژیت و عفونت های مزمن ریوی دوز را میتوان تا 2 گرم هر 8 ساعت افزایش داد. در بیماران با نارسایی کلیوی (کلیرانس کراتینین کمتر از 50ml/minute) دوز دارو باید کاهش یابد.
کودکان:
نوزادان زیر 3 ماه: ایمنی و کارایی این دارو در نوزادان زیر 3 ماه به اثبات نرسیده است.
کودکان بزرگتراز 3 ماه با وزن کمتر از 50 کیلوگرم: 10 تا 20 میلی گرم مرویال به ازاء هر کیلوگرم وزن بدن هر 8 ساعت. در درمان مننژیت و عفونت های ریوی دوز دارو را تا 40 میلی گرم نیز می توان افزایش داد.
کودکان با وزن بالای 50 کیلوگرم مشابه بزرگسالان است.

اشکال دارویی:

مروویال® به صورت ویال در دو دوز 500 و 1000 میلی گرم موجود می باشد.

داروي مروویال® در دو دوز 500 و 1000 میلی گرم ویال در سبد دارویی شركت پارس فارمد موجود می باشد. با ارائه كليه مدارك مربوط به ساخت و آناليز اين محصول به سازمان غذا و دارو، پروانه ساخت و مجوز صادرات آن صادر گرديده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *