تکاتور 20 میلی گرم


[widgetkit id=”95″]

نام برند : تکاتور®

نام ژنریک: آتورواستاتین

دسته دارویی:
تکاتور® در دسته دارویی “استاتین” ها قرار دارد.

موارد مصرف:
تکاتور® با پایین آوردن سطوح کلسترول “بد” (لیپوپروتئین با چگالی کم یا LDL ) تری گلیسرید در خون را کاهش می دهد، در حالی که سطوح کلسترول “خوب” (لیپوپروتئین با چگالی بالا یا (HDL افزایش می یابد. تکاتور® در درمان کلسترول بالا، برای کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی، حمله قلبی، یا عوارض قلبی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2، بیماری های قلبی، و یا دیگر عوامل خطر ساز مورد استفاده قرار می گیرد.

مکانیسم اثر:
مانند بقیه استاتینها با مهار آنزیم HMG COA ردوکتاز در کبد عمل می کند. HMG COA در بیوسنتز کلسترول نقش اساسی دارد.

فارماكوكينتيك:
این دارو به سرعت از مجراي گوارش جذب مي‌شود. فراهمي زيستي مطلق دارو حدود 12% است. پيوند دارو به پروتئين بسيار زياد است. تکاتور® داراي متابوليسم كبدي و خارج كبدي است. نیمه عمر دارو حدود 14 ساعت بوده و عمدتا از طریق مدفوع دفع می شود.

موارد منع مصرف:
در صورت وجود بیماری های کبدی، بارداری و شیردهی، حملات غیر قابل کنترل تشنجی، جراحی بزرگ، بیماری کلیوی، درد عضلانی، ضعف، بیماری های تیروئیدی و مصرف زیاد الکل استفاده از این دارو توصیه نمی شود.

هشدارها:
تکاتور® در موارد زير بايد با احتياط فراوان مصرف شود:
* اختلالات اندوكرين، الكتروليت يا متابوليت شديد، كاهش فشار خون، عفونت حاد و شديد، حملات غير قابل كنترل تشنجي، جراحي عمده و ضربه.
* انجام آزمون عملكرد كبد (قبل از شروع درمان، در هفته‌هاي ششم و دوازدهم درمان و سپس در فواصل منظم هر 6 ماه) و تعيين غلظت چربي سرم ضروري است.
* در طول مدت مصرف، بيماران خانم بايد از باردار شدن خودداري نمايند.

عوارض جانبی:
از جمله عوارض جانبی مصرف این دارو می توان به اختلالات عضلانی مانند گرفتگی عضلات، درد عضلانی، خستگی بیش از حد، التهاب و ضعف عضله، تهوع، حساسیت به لمس، گیجی و خواب آلودگی، مشکلات حافظه، تب، تیره شدن ادرار، تورم اندام ها، افزایش وزن، افزایش تشنگی و گرسنگی، افزایش ادرار و تاری دید اشاره کرد.

تداخلات دارویی:
• مصرف همزمان با آنتی اسیدها جذب تکاتور® را کاهش می دهد. ولی روی کاهش LDL اثری ندارد.
• مصرف همزمان با ضد قارچهای آزول، سیکلوسپورین، اریترومایسین و مشتقات، فیبریک اسید، خطر رابدومیولیز را افزایش می دهد.
• این دارو باعث افزایش سطح خونی دیگوکسین می شود.
• دیلتیازم، ماکرولیدها (آزیترومایسین، کلاریترومایسین، اریترومایسین، تلیترومایسین) نفازدون و وراپامیل باعث کاهش متابولیسم دارو و افزایش عوارض ناشی از آن از جمله دردهای عضلانی می شود.
• فلوکونازول، ایتراکونازول و کتوکونازول باعث افزایش سطح خونی دارو می شوند لذا بهتر است همزمان با هم استفاده نشوند یا در صورت لزوم دوز تکاتور® کاهش یابد.
• دارو باعث افزایش سطح خونی داروهای OCP می شود.
• مصرف همزمان با آب گریپ فروت باعث افزایش سطح خونی دارو و سمیّت ناشی از آن می شود.

نکات قابل توصیه:
– در صورت فراموش كردن يك نوبت مصرف دارو، به محض به ياد آوردن، آن نوبت بايد مصرف شود مگر اين كه تقريباً زمان مصرف نوبت بعدي فرا رسيده باشد. در اين صورت مقدار مصرف بعدي نبايد دو برابر گردد.
– در صورت مشكوك بودن به بارداري، حتماً بايد به پزشك اطلاع داده شود.
– در صورت بروز هر گونه درد عضلاني، بايد به پزشك مراجعه شود.

مقدار مصرف:
این دارو به صورت قرص تهیه می شود و نحوه مصرف آن معمولا یک بار در روز می باشد. سعی کنید دارو را در یک ساعت مشخص مصرف کنید. دوز مصرفی دارو را به صورت خودسرانه کم یا زیاد نکنید و دقیقا همانگونه که تجویز شده استفاده کنید.

اشکال دارویی:
این دارو به صورت قرص در دوزهای 10 ، 20 و 40 میلی گرم در بازار موجود است.

داروي تکاتور® در دوزهای 10، 20 و 40 میلی گرم در سبد دارویی شركت پارس فارمد قابل ارائه به بازار می باشد. با ارائه كليه مدارك مربوط به ساخت و آناليز اين محصول به سازمان غذا و دارو، پروانه ساخت و مجوز صادرات آن صادر گرديده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *